Búvártörténeti kiállítás nyílt a csobánkai
Baross Péter Közösségi Házban 
Csobánka, Béke út 4 tel:  +36 (26)  520 114 ) 2014. április 12-én.

 

A kiállítást Farkas Bertalan ny. dtbk. űrhajós nyitotta meg, aki a megnyitó beszédében búvártapasztalatairól is megemlékezett. A kiállítás átfogóan, búvárkészülékeken, felszerelési tárgyakon és tablókon keresztül bemutatja a magyar könnyűbúvárok által használt búvárfelszereléseket az 1950-es évektől napjainkig, külön kitérve az 1960-as évek hazai fejlesztésű légző-automatáira és ezek megalkotóira.

 

A kiállított tárgyak mellett illusztrált tablókon tanulmányozható a búvárkodás egyetemes történeti áttekintése, valamint egyes szakbúvár irányok tevékenysége. Az anyag jól kapcsolódik a környezetismereti tantárgyakhoz, bemutatva a világ megismerésének egyik nagyon jelentős módját.

Az alagsori vetítőben folyamatosan a búvárkodásról szóló filmeket vetítünk. A szervezők reményei szerint a kiállítás anyaga a jövőben még bővülni fog, valamint a kiállítási helyszín a búvárkodáshoz kapcsolódó eseményeknek, visszaemlékező előadásoknak fog otthont adni.

 

A kiállítás a könyvtár nyitvatartási idejében tekinthető meg, hétköznap 9-től 17 óráig, hétvégeken megbeszélés szerint. A látogatást célszerű előzetesen egyeztetni a kozhaz@csobanka.hu címen. Belépődíj felnőtteknek 400 Ft., csoportoknak (5 főtől) 200Ft.

A kiállítás rendezői:

Lengyel László

dr. Puskás Norbert